Bågskytte i olika medier

Bågskytte förekommer i en rad filmer och på tv numera. Det har gjort att fler och fler fått upp ögonen för sporten och att föreningar så som BS Gothia fått många fler medlemmar de senaste åren.

Utöver Robin Hood finns det en rad andra karaktärer som använder sig av bågskytte. Antingen för att de jagar, måste försvara sig eller som vapen för att attackera. Många karaktärer som är inspirerade av epoker runt medeltiden bär ofta pil och båge.

Karaktären Legolas

Legolas i Sagan om ringen-filmerna och böckerna är bågskytt och definitivt en inspiration för unga. Han använder sin pil och båge för att försvara sig och precis som nämnt ovan är karaktären inspirerad av en medeltid.

Han är också känd för sitt långa blonda hår och sina gröna kläder som han använder för att kamouflera sig i skogen med. Han är mycket känd för att använda sin pilbåge och får vid ett tillfälle en ny sådan som blir mycket betydelsefull för honom. Han använder en dolk och har en häst också. Men, ändå kännetecknas han mest av sin pilbåge.

Andra karaktärer i Sagan om ringen använder också pilbåge, men trots det är Legolas den som främst förknippas med just det vapnet.

marinate