Christine Bjerendal

En av Sveriges bästa bågskyttar är Christine Bjerendal. Följande text handlar om henne och hennes medverkan i OS. Dessutom kan du läsa lite mer om vad det innebär att tävla i bågskytte i de olympiska spelen.

Om Christine Bjerendal

Christine Bjerendal tävlade i sommar OS både 2012 i London och i Rio de Janeiro 2016. Även om hon inte vann någon av tävlingarna har hon presterat bra på andra interna tävlingar och andra mästerskap. En liten glimt av hennes insats i OS 2016, det är förstås inte hela bilden, men för att förstå lite av hennes sammanhang och hennes kapacitet. Ett axplock av de andra tävlingarna hon medverkat i är exempelvis att hon också har tävlat i både Världsmästerskap och Europamästerskap.

Dessutom har hon tävlat i världscupen, trots att hon inte är så gammal än. Hennes pappa har också tävlat för Sverige i de olympiska spelen ett antal gånger. Det här med att tävla i bågskytte kanske är något genetiskt?

Sommar OS 2016 och bågskytte som OS-gren

Olympiska sommarspelen arrangeras som de flesta vet var fjärde år och bågskytte är en sport som du kan tävla i. De tävlande tävlade i fyra olika grenar. Totalt hade Sverige cirka 150 deltagare i OS 2016 och bland dem fanns förstås de tävlande i bågskytte. Sydkorea måste ha väldigt duktiga bågskyttar för de tog hem fyra guld i sommar OS 2016, både på herr- och damsidan. De verkar också ha presterat bra i andra tävlingar också.

Eftersom de tävlande tävlar i fyra olika grenar gäller det att de tävlande är väldigt mångsidiga inom bågskytte.

marinate