Konsthantverket bågskytte

Bågskytte är inte bara en sport, ett vapen för jakt eller något som förekommer på film och tv när karaktärerna är hämtade från medeltiden. Nej, bågskytte är också ett konsthantverk, bland annat är det ett samiskt hantverk som fortfarande tillverkas än idag. Även om det inte alls används till samma saker som det gjorde förr i världen.

Hantverket att tillverka pilbågar

Att det är ett hantverk att tillverka pilbågar råder det inga som helst tvivel om. Dessutom är det ett väldigt svårt hantverk, beroende på vilken nivå den som skapar bågen väljer att lägga det på. Det finns hantverkare som snidar in en hel del fina utsmyckningar på sina bågar och det kräver en del komplicerade tekniker. Att däremot tillverka en pilbåge i trä, det behöver inte vara lika komplicerat. Det kräver en del tålamod dock då det är en hel del som ska göras.

Det finns en del tips om hur du kan gå tillväga när du tillverkar din pilbåge oavsett om du behöver kunna använda den för träning och/eller tävling eller om du inte behöver använda den utan mer vill ha den med dig på ett lajv eller liknande. Förhoppningsvis kan den här texten också inspirera dig till tillverkning.

marinate