Robin Hood

En figur som frekvent förknippas med pil och båge, jakt, vänskap och gemenskap är Robin Hood. Oavsett om du har förälskat dig i den tecknade versionen eller någon av de icke tecknade varianterna så kan du säkert hitta något intressant att läsa nedan.

Bågskytte på film och tv

Att det finns en hel del karaktärer från filmer och tv-serier som sysslar med bågskytte är ett bra sätt att locka unga till olika föreningar.

Det finns många på film och tv som använder pil och båge speciellt nu mer alla serier som utspelar sig i andra tidsepoker än vår egen. På samma sätt som Robin Hood har fascinerat människor genom tiderna finns det mycket i karaktären Leolas eller hela tv-serien The Hunger Games och liknande serier som också fascinerar.

På det här sättet går det också att dra paralleller mellan hur de levde på den tiden som ovan nämnda filmer och tv-serier också utspelar sig. Det gör också att fler blir intresserad av de epokerna och med det kommer deras klädsel, vad de äter och vad de gör att påverka och intressera människor idag också.

Hur många har inte velat kunna skjuta pil lika pricksäkert som Robin Hood och hans gäng.

marinate