Så kan du skapa intresse för bågskyttesporten

Bågskytte är en spännande precisionssport och de som testar på bågskytte blir lätt fast. Problemet är att det inte är så många som upptäckt förtjusningen med bågskytte. Här kommer tipsen på hur du kan skapa mer intresse för bågskyttesporten.

Bågskytte

Bågskytte är både en fysisk aktivitet och en precisionssport. Det är också en aktivitet där en femtonåring, en vältränad 35-åring och överviktig 55-åring kan träna samtidigt. Självklart blir man alltid bättre genom att ha en god grundkondition, men det är inte som i löpning eller skidåkning där du bör ha någorlunda samma kondition för att kunna träna och tävla tillsammans. Det är alltså en sport som passar par, familjer och olika generationer väl. Det finns faktiskt en blind japan som satt världsrekord i bågskytte – det är verkligen en sport för alla på lika villkor.

Lyfta sporten

Hur kan du då lyfta sporten och få fler utövare till din bågskytteklubb? Det finns mycket som du kan göra, men det absolut bästa sättet är mun till mun-metoden och vänlighet. Om du älskar din sport och pratar om den hela tiden, så kan du ganska lätt skrämma bort personer som skulle kunna vara intresserade. Om du däremot bara nämner bågskytte ibland och erbjuder folk att testa på, så är det den bästa metoden att få fler utövare.

Men de flesta personer känner inte någon som håller på med bågskytte, vilket innebär att de aldrig kan få bli inspirerade på ett bra sätt av dig eller de andra i klubben. Ett smart sätt att nå ut är genom företagare. Om du är en företagare, så kan du använda bågskytte som en del i ett företagsevent – win-win i dubbel bemärkelse. Om du förresten har en firmabil, hittar du modulanpassade bilinredningar och bilutrustning hos https://www.worksystem.se – allt från fordonsinredning till förhöjt golv, skyddsinklädnad och flakkåpor. Självklart svensktillverkat.

Blogg och Youtube

Ett sätt att bygga intresse för bågskytte över tid är genom att skapa en bra blogg och tillhörande Youtubekanal samt använda sociala medier. En sportklubb alltid är “lokal”, den håller till på ett särskilt ställe och finns i en specifik stad, statsdel eller by. Därför kommer andra i lokalsamhället att kunna hitta den. Om bågskytteklubben finns i Västerås, så kommer västeråsbor att hitta den. De flesta av oss är intresserade av vad som finns i vår omgivning. Även om man inte är utövare själv, så kan man ofta tänka sig att titta på en tävling som anordnas en kilometer hemifrån. Om ni skapar kortare filmer om bågskytte, som visar olika tekniker, så kommer ni både att kunna lyfta intresset allmänt i hela Sverige och på lokal nivå.

Bågskyttedag

Ett bra sätt att skapa intresse för en aktivitet är att anordna en prova-på-dag. Det är alltid lättare att testa bågskytte om man vet att man inte behöver anmäla sig eller komma varje vecka. Många personer vill bara få testa på något i lugn och ro med en kopp kaffe i handen. En väl genomförd Bågskyttedag kan lyfta den lokala sporten mycket.

marinate