Verktyg, pilar och bågar

Är du intresserad av att läsa mer om vilken typ av kläder och redskap som du behöver som bågskytt? Då kan det här säkert intressera dig. Några exempel på några av verktygen som en bågskytt använder är bågar och pilar samt liknande verktyg.

Pilar och bågar

Pilarna som ofta används både inom bågskyttet som sport och bågskytte som konstform och historiskt spel varierar lite. Men, de tillhör samma kategori, numera är det nämligen vanligast med pilar vars skaft som är tillverkade av kolfiber. Dessutom har de flesta någon form av fenor antingen i form av plast eller mer naturtroget material. Alla pilar har spets, det varierar lite vilken typ, material och modell. Det beror förstås på om du skjuter för att pilen ska fastna på en tavla, om du använder dem i ett konstnärligt sammanhang eller om du är deltagare i någon form av historiskt spel och ska skjuta mot någon annan utan att någon skadas.

Bågarna som används är oftast också av någon form av kolfiber idag också. I sportsammanhang används nästan bara av kolfiber, glasfiber eller liknande. Men, i historiska spel eller lajv så vill de flesta ha så naturtrogna som möjligt så de förekommer en del i trä fortfarande också.

marinate